Αφαίρεση κονδυλωμάτων με celandine - οδηγίες χρήσης

Οι κονδυλωμάτων είναι αναισθητικοί σχηματισμοί δέρματος διαφόρων μεγεθών και τοποθεσιών, η εμφάνιση των οποίων προκαλείται από τον ιό του θηλώματος (εμφανίζεται στα σώματα των περισσότερων ανθρώπων). Τα μεμονωμένα μικρά κονδυλώματα συνήθως δεν είναι πολύ ανησυχητικά, τα προβλήματα ξεκινούν όταν μεγαλώνουν, είναι μεγάλα, είναι στο πρόσωπο ή σε σημεία σταθερής τριβής (μέση, γοφούς). Η ενεργοποίηση της ανάπτυξης σχηματισμού συμβαίνει μέσω της μείωσης της άμυνας του οργανισμού. Οι κονδυλωμάτων μοιάζουν με πλάκες, οζίδια που αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να συγχωνευθούν σε ολόκληρες αποικίες.

Μερικοί από τους προκλητικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση κονδυλωμάτων και θηλωμάτων περιλαμβάνουν:

 • μεταβολικά προβλήματα;
 • αυξημένη εφίδρωση (επίσης όταν φοράτε παπούτσια και ρούχα που είναι πολύ ζεστά)
 • κακή ασυλία;
 • η παρουσία στο σώμα ταυτόχρονα ιογενών λοιμώξεων.

Τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα. Εάν δεν θέλετε να καταφύγετε στις υπηρεσίες των γιατρών (τα κονδυλώματα αφαιρούνται με μείγματα λέιζερ, αζώτου, αερίου-υγρού), δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές ιατρικής. Η πιο δημοφιλής θεραπεία είναι η celandine.

Σύνθεση celandine

Το Celandine είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των παπαρουνών. Είναι ένας ποώδης πολυετής θάμνος με φύλλα που μοιάζουν με λύρα από σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη είναι κίτρινα και στη συνέχεια αντικαθίστανται από λοβό με όρχεις. Το πιο ευεργετικό είναι ο χυμός του φυτού, ο οποίος συλλέγεται κατά την ανθοφορία.

αφαιρέστε τα κονδυλώματα με celandine

Αυτό το βότανο έχει την ακόλουθη χημική σύνθεση:

 • αιθέρια έλαια;
 • φυσικά αντιβιοτικά;
 • αλκαλοειδή;
 • οργανικά οξέα;
 • Βιταμίνες C και A.

Αυτά τα συστατικά καθορίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της celandine. Το φυτό χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση βακτηρίων, μυκήτων, όγκων και για την ανακούφιση του πόνου. Η τοπική χρήση χυμού εμπλουτίζει τον οργανισμό με βιταμίνες, ενισχύει την τοπική ανοσία, καταστρέφει τον ιό στον κονδυλώματος και βοηθά στην εξάλειψη του σχηματισμού. Λόγω των φυσικών αναισθητικών που αποτελούν το φυτό, ο πόνος είναι ελάχιστος.

Ο χυμός της φικελίνης είναι τοξικός, επομένως προσέξτε. Μην το αφήνετε να έρθει σε επαφή με το δέρμα σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων, ο χυμός χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή, αφέψημα, οι αλοιφές γίνονται με τη χρήση του. Μετά την εφαρμογή του προϊόντος, ο σχηματισμός στο δέρμα μπορεί να γίνει μαύρο - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αυτή είναι μια φυσιολογική δερματική αντίδραση στο θάνατο των κυτταρικών δομών. Εάν το σκοτάδι είναι επώδυνο, επισκεφτείτε το γιατρό σας - οι ιστοί μπορεί να διογκωθούν.

Ιδιότητες της Celandine για την αφαίρεση κονδυλωμάτων

Η celandine έχει βακτηριοκτόνο, απολυμαντικό και καυτηριακό αποτέλεσμα, επομένως όχι μόνο εξαλείφει έναν λιγότερο αισθητικό σχηματισμό, αλλά και την αιτία της εμφάνισής του σε τοπικό επίπεδο. Με τη βοήθεια της celandine, μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα κονδυλώματα, εκτός από αυτά που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές - αυτές είναι οι περιοχές των οικείων οργάνων και των βλεφάρων. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει χυμό celandine και παρατηρήσετε ότι η περιοχή που έχει υποστεί θεραπεία είναι πρησμένη, έχει γίνει κόκκινη, συμβουλευτείτε έναν γιατρό - ή έχετε ξεκινήσει αλλεργία ή η θεραπεία απλά δεν σας ταιριάζει. Το φυτό δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κακοήθων όγκων.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του συστήματος. Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εφαρμόσετε χυμό στο σχηματισμό, αλλά το διάλυμα είναι αρκετά συμπυκνωμένο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Πιο απαλές επιλογές είναι αφέψημα, αλοιφές. Ο χυμός δεν μπορεί να απορροφηθεί μέσα. Να είστε προσεκτικοί κατά την επεξεργασία του δέρματος και να παρακολουθείτε την αντίδραση.

Πώς να φτιάξετε εκχύλισμα σελαντίνης ή χυμό στο σπίτι

Για να φτιάξετε χυμό από celandine, συνιστάται η συλλογή του βοτάνου μαζί με τις ρίζες. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα φυτά - δεν πρέπει να αφήσετε υγρασία. Στη συνέχεια, σε ένα μύλο κρέατος, μετατρέψτε το φρέσκο ​​χόρτο σε πολτό - πιέστε το με ένα πανί ή παχύ πανί, ρίξτε το χυμό σε σκούρα γυάλινα μπουκάλια, κλείστε με ένα πώμα και αφήστε για μια εβδομάδα. Μετά από μια εβδομάδα, ξεκινούν οι διαδικασίες ζύμωσης - ανοίξτε το πώμα καθημερινά για να απελευθερώσετε τα αέρια. Μετά από άλλες 7 ημέρες, ο χυμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα κονδυλώματα.

Το εκχύλισμα παρασκευάζεται από χυμό με την προσθήκη βότκας ή αλκοόλ για παράταση της διάρκειας ζωής. Αναλογίες - 1 λίτρο χυμού λαχανικών ανά 0, 5 λίτρα βότκας. Αποθηκεύστε το εκχύλισμα στο ψυγείο. Και οι δύο χρησιμοποιούνται για τον κατημερισμό κονδυλωμάτων 2 έως 5 φορές την ημέρα.

Παραγωγή ζωμού celandine

Ο ζωμός Celandine παρασκευάζεται από φρέσκο ​​γρασίδι - προπλυμένο, αποξηραμένο, χύνεται με βραστό νερό και βραστό. Για 1, 5 λίτρα νερού, πάρτε 10 g γρασίδι και βράστε το ζωμό για 15 λεπτά. Το προϊόν που προκύπτει χρησιμοποιείται για τη λίπανση των πληγείμενων περιοχών ή τη συμπίεση τη νύχτα. Εάν δεν έχετε άσθμα ή επιληψία, μπορείτε να πάρετε το ζυθοποιείο εσωτερικά 2 έως 3 φορές την ημέρα. Η αποτελεσματικότητα μιας ασθενώς συμπυκνωμένης σύνθεσης είναι πολύ μικρότερη από αυτή του χυμού, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα εγκαυμάτων.

Σπιτικό λάδι φικελίνης

Το λάδι Celandine είναι ασφαλές και κατάλληλο για μικρά παιδιά - το τμήμα λαδιού δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος που προστατεύει το επιθήλιο από εγκαύματα. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, ρίξτε ένα λίτρο βάζο αποξηραμένου βοτάνου στην κορυφή και καλύψτε με φυτικό λάδι. Ο χρόνος έγχυσης είναι 2 - 3 εβδομάδες, μετά τις οποίες μπορείτε να κάνετε κομπρέσες. Για μακροχρόνια αποτελέσματα, κρατήστε το λάδι στο δέρμα σας για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Αλοιφή με γλυκερίνη και celandine

Η αλοιφή παρασκευάζεται από χυμό celandine και αλοιφή γλυκερίνης. Πρώτα, παρασκευάστε το χυμό σύμφωνα με το σχήμα που περιγράφεται παραπάνω και στη συνέχεια αναμίξτε τον με γλυκερίνη στις αναφερόμενες αναλογίες έως ότου ληφθεί μια παχιά, ομοιογενής σύνθεση. Η αλοιφή πρέπει να τρίβεται στο προσβεβλημένο δέρμα. Μην το παρακάνετε ώστε να μην προκαλέσετε εγκαύματα.

Συμπιεσμένο με celandine

Οι συμπίεση μπορούν να πραγματοποιηθούν με:

 1. Βάμμα αλκοόλης φτιαγμένο από celandine αραιωμένο με νερό.
 2. Μια παρασκευή από φρέσκα βότανα.
 3. αλοιφές.
 4. λάδια.

Η ασφαλέστερη επιλογή είναι η παρασκευή. Μπορεί να εμποτιστεί με πανί και να αφεθεί να παραμείνει όλη τη νύχτα. Αρκεί να διατηρήσετε την αλοιφή και το λάδι για 10-30 λεπτά. Τα βάμματα αλκοόλ μπορούν επίσης να προσβάλλουν το δέρμα πολύ επιθετικά. Επομένως, μην υπερβαίνετε το χρόνο έκθεσης και αραιώστε το συμπύκνωμα 1: 1 με νερό. Το αλκοολικό βάμμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για ένα χρόνο ή περισσότερο, επομένως έχετε πάντα ένα προϊόν έτοιμο. Το αλκοόλ που περιέχει έχει απολυμαντικό, βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα, απολυμαίνει το δέρμα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Χρήση φαρμακευτικής celandine

Εάν δεν θέλετε να προετοιμάσετε μόνοι σας μια θεραπεία για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων, χρησιμοποιήστε έτοιμα φαρμακευτικά παρασκευάσματα. Όλα έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα και κόστος. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Αντενδείξεις και παρενέργειες

Ο χυμός φικελίνης είναι μια φυσική, αποτελεσματική, αλλά αρκετά επιθετική θεραπεία. Συνιστάται λοιπόν να πραγματοποιείτε ατομική δοκιμή ανοχής πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Εάν το δέρμα είναι κόκκινο, πρησμένο ή φαγούρα, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε celandine. Το φυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή στην παιδική ηλικία.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε το δέρμα σε οικείες περιοχές - είναι πολύ ευαίσθητο εδώ, ο κονδυλώνας θα εξαφανιστεί, αλλά θα κάψετε σχεδόν 100%. Φροντίστε να εφαρμόσετε κρέμα σε υγιές δέρμα κοντά στο σημείο θεραπείας πριν από κάθε moxibustion. Για να γίνει η διαδικασία πιο αποτελεσματική, η πληγείσα περιοχή αντιμετωπίζεται με διάλυμα αλατιού και σόδας. Κρατήστε τα μπουκάλια χυμού σελαντίνης μακριά από παιδιά, καθώς αυτό το προϊόν είναι τοξικό και μπορεί να αποβεί μοιραίο σε περίπτωση κατάποσης. Συμπυκνωμένα παρασκευάσματα, αδιάλυτος χυμός και ελιξίριο χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά ώστε να μην προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα.

Το Celandine έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για ιατρικούς σκοπούς και είναι πολύ αποτελεσματικό παρά την υψηλή τοξικότητά του. Μπορείτε να το βρείτε ή να το αγοράσετε εύκολα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το βότανο δεν είναι μόνο καυτηριασμό, αλλά και αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και βακτηριοκτόνο. Κατά τη θεραπεία των κονδυλωμάτων στα πόδια και τα χέρια, οι επώδυνες αισθήσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Σε ευαίσθητες περιοχές, ωστόσο, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή εγκαυμάτων. Οι παραδοσιακοί θεραπευτές έχουν δίκιο ότι η celandine είναι μια πολύ ισχυρή λαϊκή θεραπεία, αλλά είναι δύσκολο να το ονομάσουμε ασφαλές. Επομένως, αντιμετωπίστε, αλλά θυμηθείτε - η χρήση δηλητηρίων απαιτεί μια κατάλληλη προσέγγιση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο χυμός του φυτού πρέπει να συλλέγεται κατά την ενεργό άνθηση - κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα έχει τη μέγιστη απόδοση. Η χρήση υπερβολικού προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα και ουλές. Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, συνιστώνται μέτρα για την ενίσχυση της γενικής ανοσίας.