ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΙΣΤΕΣ

Η απομάκρυνση των κονδυλωμάτων είναι υποχρεωτικό μέτρο επειδή τα νεοπλάσματα προκαλούν ενόχληση σε ένα άτομο και μπορεί να φαίνονται άσχημα στο δέρμα. Αν και αυτοί οι σχηματισμοί δεν φαγούρα και τις περισσότερες φορές δεν βλάπτουν, είναι ιικής προέλευσης, γεγονός που τους επιτρέπει να εξαπλωθούν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα. Εξαιτίας αυτού, πολλοί γιατροί συνιστούν την αφαίρεση κονδυλωμάτων. Για αυτό, ένας ειδικός θα επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο.

Αιτίες κονδυλωμάτων

Οι κονδυλωμάτων είναι αναπτύξεις στην επιδερμίδα, των οποίων οι παράμετροι κυμαίνονται μεταξύ 1 mm και 1 cm. Η αιτία της εμφάνισης κονδυλωμάτων στο επιθήλιο είναι ο ιός των θηλωμάτων, ο οποίος μολύνεται κατά την επαφή με τον φορέα του ιού.

Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να συμβάλει ανεξάρτητα στην εξάπλωση της λοίμωξης στο δέρμα του, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το ίδιο ξυράφι ή πετσέτα. Μία τέτοια λοίμωξη ονομάζεται αυτοφυσία στην ιατρική.

Οι κονδυλωμάτων ή των κονδυλωμάτων με αιχμηρά άκρα βρίσκονται συνήθως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να μπορούν να «μαζευτούν» μόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μπορείτε να πάρετε τον ιό εάν ένα άτομο έχει εκδορές ή τραύματα στο δέρμα του. Αφού ο ιός του θηλώματος εισέλθει στο δέρμα, μεταναστεύει στον πυρήνα, όπου ξεκινά η αναπαραγωγική διαδικασία. Όταν ένα άτομο έχει ισχυρή ανοσία, τα κύτταρα που είναι επιρρεπή σε μόλυνση καταστρέφονται. Διαφορετικά, τα επόμενα κύτταρα θα μολυνθούν και θα εμφανιστούν κονδυλώματα στην επιδερμίδα.

Τύποι κονδυλωμάτων

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θηλωμάτων: κανονικές, επίπεδες, πελματιαίες και μυτερές. Τα συχνά νεοπλάσματα εμφανίζονται ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα ενός ατόμου. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 70% των παιδιών προσβάλλονται από τον ιό. Ο τόπος εντοπισμού της ανάπτυξης είναι το πίσω μέρος του χεριού και το δέρμα μεταξύ των δακτύλων. Μερικές φορές εμφανίζονται κονδυλώματα στο πρόσωπο, κοντά στα χείλη και στις παλάμες των χεριών.

Αιτίες κονδυλωμάτων

Οι στρογγυλοί σχηματισμοί μπορούν να αυξηθούν έως και 1 cm πάνω από το επιθηλιακό επίπεδο. Το χρώμα των βλατίδων είναι παρόμοιο με το χρώμα του υγιούς δέρματος, γι 'αυτό είναι δύσκολο να δει κανείς στα πρώτα στάδια της νόσου. Εάν ο σχηματισμός βρίσκεται στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, άλλες μικρές αναπτύξεις θα σχηματιστούν κοντά. Για να απαλλαγείτε από βλατίδες, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μητρική κονδυλώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μικρά νεοπλάσματα δεν έχουν τίποτα να φάνε και επίσης να φύγουν.

Επίπεδα θηλώματα εμφανίζονται στο 4% των ανθρώπων στον πλανήτη. Είναι στρογγυλά και πολυγωνικά με επίπεδη, λεία επιφάνεια. Η σκιά των κονδυλωμάτων είναι ανοιχτό ροζ και ουσιαστικά δεν προεξέχουν πάνω από το επίπεδο του δέρματος. Εντοπισμένη στο πίσω μέρος του χεριού, του λαιμού, του προσώπου, του στήθους. Μερικές φορές βρέθηκαν κοντά στα γεννητικά όργανα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Οι πελματιαίοι βλατίδες βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών. Έχουν μια τραχιά επιφάνεια και μοιάζουν με τις αναπτύξεις που έχουν μεγαλώσει μαζί. Χαρακτηριστικό αυτών των κονδυλωμάτων είναι οδυνηρές αισθήσεις κατά την ψηλάφηση. Οι πελματιαίες βλατίδες προκαλούν επίσης αίσθημα δυσφορίας όταν περπατάτε.

Τα κονδυλώματα με αιχμηρά άκρα προκαλούν πόνο και δυσφορία στον άνθρωπο. Βρίσκονται στο δέρμα που συνδέεται με τους βλεννογόνους: γύρω από τα χείλη, στον πρωκτό, κοντά στην ουρήθρα, κοντά στα εξωτερικά εσωτερικά όργανα και στον επιπεφυκότα.

Τα κονδυλώματα αναπτύσσονται σε συστάδες και μοιάζουν με κουνουπίδι ή χτένα κόκορας. Πολύ συχνά οι αναπτύξεις σπάνε και ανοίγουν το δρόμο για διάφορες λοιμώξεις. Για να αποφύγετε σοβαρές ασθένειες, πρέπει να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα.

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων;

Πολλά από τα κονδυλώματα δεν επηρεάζουν τη ζωή ενός ατόμου, επομένως κανείς δεν βιάζεται να δει έναν γιατρό. Με έντονο αισθητικό ελάττωμα, μολυσματική λοίμωξη άλλων επιθηλιακών περιοχών, μεγάλες παραμέτρους ανάπτυξης, έντονη ανάπτυξη βλατίδων, αλλαγές χρώματος και χρώματος, επώδυνες αισθήσεις κατά το περπάτημα και ψηλάφηση του θηλώματος, αιμορραγία από ένα θηλάκι, ο συναγερμός πρέπει να ενεργοποιείται.

Τεχνικές αφαίρεσης κονδυλωμάτων:

  • ηλεκτροπηξία;
  • αφαίρεση ραδιοκυμάτων
  • Απομάκρυνση από υγρό άζωτο (κρυοαποδόμηση);
  • αφαίρεση λέιζερ;
  • χειρουργική επέμβαση;
  • χημειοθεραπεία.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι και η συνδυασμένη μονοθεραπεία βοηθούν επίσης στην απαλλαγή των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Οι γιατροί θεραπεύουν κονδυλώματα με κυτταροστατικά και ανοσοδιεγερτικά φάρμακα.

Χαρακτηριστικά ηλεκτροπηξίας κονδυλωμάτων

Αφαίρεση κονδυλωμάτων με μεθόδους υλικού

Η διαδικασία με την οποία ένας ειδικός χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροπηκτικό θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές. Η επίστρωση καυτηριοποιείται με ειδικό ηλεκτρόδιο που θερμαίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία υπό την επίδραση ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής συχνότητας. Μετά την επέμβαση, σχηματίζεται μια ξηρή ψώρα στο σημείο εκτομής, η οποία εξαφανίζεται από μόνη της μετά από 10 έως 14 ημέρες.

Ο χειρισμός πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, έτσι ώστε ο ασθενής να μην αισθάνεται πόνο ή δυσφορία. Το μέγιστο που μπορεί να νιώσει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι μια μικρή αίσθηση μυρμηγκιάσματος στην περιοχή που πρέπει να αφαιρεθεί. Μετά την ηλεκτροπηξία, ο ασθενής δεν έχει σημάδια ή σημάδια στη θέση του τραύματος. Η πλήρης επούλωση του δέρματος διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες.

Η ουσία της αφαίρεσης ραδιοκυμάτων

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα από τους γιατρούς και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και ασφαλής. Για την αφαίρεση του σχηματισμού δέρματος με ραδιοκύματα, ένας ειδικός χρησιμοποιεί ειδικές συσκευές. Η ειδικότητά τους είναι ότι στέλνουν ραδιοκύματα με συχνότητα 3, 8 έως 4 MHz.

Η τεχνολογία επιτρέπει την απομάκρυνση των παθολογικών αναπτύξεων χωρίς να αγγίξει την επιδερμίδα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν αφαιρείται μόνο το ανώτερο στρώμα του δέρματος, αλλά και η ρίζα του κονδυλώματος. Ο ασθενής δεν έχει πόνο κατά τη διάρκεια του χειρισμού. Δεν υπάρχουν σημάδια ή ουλές στο επιθήλιο μετά την επέμβαση. Το αφαιρεθέν υλικό μπορεί να σταλεί για πρόσθετες ιστολογικές μελέτες για να διαπιστωθεί εάν η ανάπτυξη ήταν καλοήθης ή κακοήθης.

Πληροφορίες σχετικά με την κρυοκατασκευή

Η αφαίρεση κονδυλωμάτων από υγρό άζωτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επειδή είναι αποτελεσματική και ασφαλής. Με την κρυοκαταστολή, μπορείτε ακόμη και να αφαιρέσετε τα πελματικά θηλώματα χωρίς τον κίνδυνο αιμορραγίας και μόλυνσης.

Εάν ο σχηματισμός έχει μικρές παραμέτρους, μπορεί να αφαιρεθεί με χειραγώγηση. Εάν είναι μεγάλο και ριζωμένο, ο ασθενής πιθανότατα θα πρέπει να πάει σε χειρουργική επέμβαση δύο φορές.

Μετά την απομάκρυνση με υγρό άζωτο, εμφανίζεται μια κηλίδα στην περιοχή του θηλώματος, η οποία εξαφανίζεται μετά από 1, 5 έως 2 εβδομάδες και ένα νέο ροζ δέρμα παραμένει στη θέση του. Τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας είναι ο σχηματισμός μικρών ουλών και επιθηκών στο επιθήλιο, και λόγω της απειρίας του γιατρού, υπάρχει ο κίνδυνος να μην αφαιρεθεί εντελώς η ανάπτυξη.

Απόσταση λέιζερ

Αφαίρεση κονδυλωμάτων λέιζερ

Η αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ έχει ορισμένα πλεονεκτήματα: ανώδυνη χειρουργική επέμβαση, χωρίς ελαττώματα στο δέρμα με τη μορφή ουλών και ουλών, δεν απαιτείται ειδική φροντίδα τραύματος, η ψώρα αφαιρείται 3-4 ημέρες μετά τον χειρισμό τουη επιδερμίδα χαλάρωσε.

Αυτή η διαδικασία χαρακτηρίζεται από δέσμευση λέιζερ των μικροσκοπικών αγγείων στην περιοχή των κονδυλωμάτων, έτσι ώστε η επέμβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο αιματηρή. Δεν είναι δυνατός ένας νέος σχηματισμός του κονδυλώματος επειδή η διαδικασία πραγματοποιείται με αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ο ειδικός στέλνει τον αφαιρούμενο ιστό για ιστολογική εξέταση.

Χειρουργική και χημειοθεραπεία

Εάν το νεόπλασμα είναι μεγάλο, απαιτείται χειρουργική βοήθεια. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Η τεχνική θεωρείται τραυματική και στη συνέχεια παραμένει στο δέρμα. Εάν αφαιρεθεί χειρουργικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιός του θηλώματος να επανέλθει στο αίμα.

Μερικές φορές οι μέθοδοι για την αφαίρεση αιχμηρών και επίπεδων θηλωμάτων δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο θα θέλαμε να είναι. Για να απαλλαγείτε από το ελάττωμα, χρησιμοποιούνται διαλύματα οξέων ή ειδικά φάρμακα. Η διάρκεια της χημειοθεραπείας είναι τουλάχιστον έξι διαδικασίες.

Το διάλυμα εφαρμόζεται επιλεκτικά στις αναπτύξεις και μετά από ορισμένο χρόνο τα φάρμακα ξεπλένονται. Για την αποφυγή αλλεργιών ή εγκαυμάτων, η θεραπεία πραγματοποιείται υπό την αυστηρή επίβλεψη ενός γιατρού.

Αφαιρέστε κονδυλώματα χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους

Στη λαϊκή ιατρική, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα μια για πάντα. Μερικές τεχνικές βοηθούν πραγματικά, αντίθετα, άλλες μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Η δημοφιλής πρόταση είναι να τρίβετε το νεόπλασμα με φρέσκο ​​σκόρδο κάθε μέρα μέχρι να πέσει. Οι άνθρωποι λαμβάνουν επίσης μαγνήσιο (σκόνη). Η σκόνη πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά σε δόση 5 γραμμαρίων.

Η μέθοδος celandine είναι πολύ αποτελεσματική. Δύο φορές την ημέρα, η ανάπτυξη πρέπει να λιπαίνεται με χυμό celandine. Η διαδικασία πραγματοποιείται έως ότου οι βλατίδες χωριστούν από το δέρμα μόνες τους.

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος είναι η κατάψυξη κονδυλωμάτων. Κάθε μέρα πρέπει να εφαρμόζετε τεχνητά παγάκια στον κονδυλώνα και να το διατηρείτε για 5-10 λεπτά. Η συσσώρευση εξαφανίζεται μετά από αρκετές τέτοιες συνεδρίες.

Μια επιθετική μέθοδος για την απομάκρυνση των κονδυλωμάτων στη λαϊκή ιατρική είναι να κάψετε βλατίδες με οξικό οξύ.

Κάθε μέρα, 1 σταγόνα οξέος πρέπει να στάζει στο δέρμα μολυσμένο με ιό θηλώματος. Με τον καιρό, ο παθολογικός σχηματισμός εξαφανίζεται. Μην εφαρμόζετε περισσότερες από 1 σταγόνες στο επιθήλιο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις μη συμβατικές μεθόδους, καθώς δεν αποτελούν εγγύηση ότι ένα άτομο θα απαλλαγεί από το πρόβλημα.

Εάν οι διαδικασίες στο σπίτι δεν βοηθούν στην απομάκρυνση του όγκου μόνοι σας, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο ή χειρουργό.