Κονδυλώματα στα χέρια: αιτίες και θεραπεία

Κονδυλώματα στα δάχτυλα

Τα κονδυλώματα στα χέρια δίνουν στον ιδιοκτήτη τους πολλά άβολα λεπτά, προκαλούν συνεχή ενόχληση και μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα. Τέτοια νεοπλάσματα φαίνονται εξαιρετικά αναισθητικά, αναγκάζοντάς τα να κρύβουν τα χέρια τους και να αποφεύγουν τη στενή επικοινωνία. Σήμερα θα μιλήσουμε για τους λόγους εμφάνισής τους, την ποικιλία των σχημάτων και πώς να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα στα χέρια σας.

Γιατί εμφανίζονται κονδυλώματα στα χέρια;

Τα κονδυλώματα είναι νεοπλάσματα ιογενούς αιτιολογίας που συνήθως είναι καλοήθη. Ο λόγος για την εμφάνιση κονδυλωμάτων στα χέρια είναι η μόλυνση με διάφορους τύπους HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων). Η μόλυνση συμβαίνει μέσω της επαφής, ο ιός δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα, αλλά και τους βλεννογόνους. Η μόλυνση μεταδίδεται από τον φορέα σε ένα υγιές άτομο με χειραψία με κοινά είδη οικιακής χρήσης και προϊόντα προσωπικής φροντίδας (πετσέτες, πετσέτες). Μερικές φορές αρκεί να κρατάτε μόνο μια κουπαστή, να πιάσετε το πόμολο της πόρτας ή να πατήσετε ένα κουμπί του ανελκυστήρα για να εισέλθει ένας επιβλαβής ιός στο σώμα μέσω μικροσκοπικής βλάβης του δέρματος (μια μικρή γρατσουνιά, τριβή ή πληγή).

Για πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες και τη θεραπεία των κονδυλωμάτων στα δάχτυλα, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ιός που προκαλεί τις χαρακτηριστικές αναπτύξεις είναι ευρέως διαδεδομένος στο περιβάλλον. Αναπαράγεται ιδιαίτερα ενεργά σε ζεστές και υγρές συνθήκες. Οι λάτρεις της επεξεργασίας νερού που πηγαίνουν συχνά στην πισίνα, στο μπάνιο και στη σάουνα είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από τον ιό HPV. Οι εργαζόμενοι σε πτηνοτροφεία ή στην παραγωγή κρέατος και ψαριών κινδυνεύουν ιδιαίτερα. Οποιοδήποτε μικροτραύμα μπορεί να γίνει πύλη εισόδου του ιού.

Πολύ συχνά, η αυτομόλυνση γίνεται η αιτία των κονδυλωμάτων στα χέρια. Άσχημες αναπτύξεις στην περιγλώσσια περιοχή εμφανίζονται σε όσους έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα δάχτυλα ή τα νύχια τους. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα δυσάρεστο πρόβλημα ακόμα και μετά την επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο νυχιών, εάν υπάρχει παραβίαση των προτύπων υγιεινής σε αυτό και τα εργαλεία δεν είναι καλά αποστειρωμένα.

Η περίοδος επώασης είναι 2 έως 6 μήνες, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση χαρακτηριστικές αναπτύξεις δεν μπορούν να σχηματιστούν αμέσως. Όταν ένα άτομο έχει ισχυρή ανοσία, ο ιός περνά σε «αδρανή» κατάσταση και μπορεί να μην εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί, «ξυπνά» και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Υπάρχει μια σειρά από προκλητικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες που διεγείρουν την ενεργοποίηση του ιού. Σε αυτή τη λίστα:

 • πρόσφατες λοιμώξεις?
 • επιδείνωση χρόνιων παθολογιών.
 • ακατάλληλη και μη ισορροπημένη διατροφή.
 • ορμονικές διαταραχές?
 • Αβιταμίνωση;
 • Κακές συνήθειες;
 • αυξημένη εφίδρωση?
 • Παραβίαση των προτύπων υγιεινής.
 • μακροχρόνιες στρεσογόνες καταστάσεις.

Καθένας από αυτούς τους παράγοντες συμβάλλει στη μείωση της άμυνας του οργανισμού και ενεργοποιεί τον μηχανισμό αναπαραγωγής των σωματιδίων του ιού. Για να προσδιορίσει ποια κονδυλώματα εμφανίζονται στα χέρια, ο δερματολόγος θα πρέπει να καθορίσει μετά από διαγνωστική εξέταση.

Ποιος είναι ο κίνδυνος

Τα κονδυλώματα θεωρούνται καλοήθεις βλάβες. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ενόχληση καθώς τείνουν να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται γρήγορα. Για παράδειγμα, οι αυξήσεις από το πίσω μέρος του χεριού έως τα δάχτυλα μπορούν να εξαπλωθούν, να αυξηθούν σε μέγεθος και να σχηματίσουν πολλαπλές ομάδες.

Ο κίνδυνος προκύπτει από τυχαίο τραυματισμό των κονδυλωμάτων ή ανεπιτυχείς προσπάθειες καυτηρίασής τους με επιθετικές λύσεις. Ο κατεστραμμένος όγκος μπορεί να αιμορραγήσει, να πονέσει, να αλλάξει χρώμα, μέγεθος και σχήμα. Και αυτό είναι ήδη μια σοβαρή αιτία ανησυχίας καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος κακόβουλου μετασχηματισμού.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις αιτίες και τη θεραπεία των κονδυλωμάτων στα δάχτυλα στο ραντεβού του δερματολόγου σας. Κονδυλώματα στα δάχτυλα - οι αιτίες και η θεραπεία αυτής της παθολογίας αντιμετωπίζονται από έναν δερματολόγο. Μόνο ένας ειδικός ξέρει πώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και τι να κάνει για να απαλλαγούμε από τα νεοπλάσματα για πάντα. Μην κάνετε αυτοθεραπεία - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Η έγκαιρη εύρεση ιατρικής βοήθειας θα βοηθήσει στην επίλυση ενός ευαίσθητου προβλήματος, στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και στην πρόληψη της δημιουργίας νέων κονδυλωμάτων.

Τύποι κονδυλωμάτων στα χέρια

Υπάρχουν περισσότεροι από εκατό τύποι κονδυλωμάτων που προκαλούνται από διάφορες τροποποιήσεις του HPV. Πώς μοιάζουν τα κονδυλώματα στα χέρια; Φωτογραφίες διαφόρων τύπων νεοπλασμάτων παρουσιάζονται στον ιστότοπό μας.

Οι ακόλουθοι τύποι νεοπλασμάτων εντοπίζονται στο δέρμα και τα δάχτυλα:

Κοινό (χυδαίο)

Τα απλά κονδυλώματα εμφανίζονται ως πυκνοί, στρογγυλεμένοι, ακανόνιστου σχήματος οζίδια με τραχιά επιφάνεια. Μπορούν να είναι διαφορετικών χρωμάτων (από σάρκα έως σκούρο καφέ) και μεγέθη και μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμός, κεφάλι, πόδια, κορμός). Στην περιοχή των άνω άκρων, σχηματίζονται αυξήσεις πιο συχνά στο πίσω μέρος του χεριού και στα δάχτυλα. Μια φωτογραφία κονδυλωμάτων στα χέρια δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δομής και της εμφάνισής τους.

χυδαίο κονδυλώματα στο δάχτυλο

Τέτοια νεοπλάσματα τείνουν να συγχωνεύονται. Αρχικά εμφανίζεται στο δέρμα ένα μεγάλο «μητρικό» κονδυλωμάτων, γύρω από το οποίο σχηματίζονται με την πάροδο του χρόνου μικρότεροι σχηματισμοί. Εάν το αφαιρέσετε, οι υπόλοιπες αναπτύξεις μπορεί να φύγουν από μόνες τους. Τα χυδαία κονδυλώματα είναι ανώδυνα και δεν προκαλούν ιδιαίτερη ενόχληση (εκτός από αισθητικούς λόγους).

Ένα κονδυλώματα στο δάχτυλο δίπλα στην πλάκα των νυχιών μπορεί να εμφανιστεί εάν το δέρμα τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ενός μανικιούρ. Αλλά πιο συχνά τέτοιες αναπτύξεις σχηματίζονται σε παιδιά και εφήβους που δαγκώνουν τα νύχια τους. Τα κονδυλώματα των νυχιών είναι αρκετά μεγάλα και προκαλούν ενόχληση όταν γράφετε ή κάνετε σωματική εργασία. Έχουν βαθιές ρίζες που διεισδύουν στα στρώματα του χορίου κάτω από το κρεβάτι του νυχιού. Ως αποτέλεσμα, το νύχι γίνεται πιο λεπτό και σταδιακά φθείρεται. Τα ίδια τα κονδυλώματα φαίνονται εξαιρετικά αναισθητικά, είναι εύκολο να καταστραφούν, γεγονός που απειλεί με ανεπιθύμητες επιπλοκές. Επιπλέον, οι αυξήσεις στα δάχτυλα είναι ορατές στους άλλους και γίνονται αντιληπτές ως καλλυντικό ελάττωμα.

Ένας δερματολόγος θα σας πει πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο δάχτυλο. Τις περισσότερες φορές, οι ειδικοί συμβουλεύουν την αφαίρεση τέτοιων σχηματισμών. Ένα άτομο με κονδυλώματα στα χέρια αποτελεί απειλή για τους γύρω του - μπορεί να κολλήσει τον ιό από αυτά εάν έρθουν σε επαφή.

Palmar (επίπεδο)

Τέτοιοι σχηματισμοί είναι ένας τύπος επίπεδων κονδυλωμάτων. Πιο συχνή σε νέους και ηλικιωμένους. Σχηματίζονται στην περιοχή της σταθερής μηχανικής καταπόνησης και της μέγιστης πίεσης. Τα επίπεδα κονδυλώματα στα χέρια μοιάζουν με πυκνές αναπτύξεις καλυμμένες με ένα παχύ κεράτινο στρώμα που υψώνεται ελαφρώς πάνω από το δέρμα. Έχουν λεία επιφάνεια, χωρίς ανωμαλίες και τραχύτητα και βαθιές ρίζες που φτάνουν στο χόριο. Ο σχηματισμός αυξήσεων μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ κνησμό. Οι παλαμιαίες αναπτύξεις είναι μοναχικές ή αναπτύσσονται και σχηματίζουν ένα είδος «μωσαϊκού» στην πληγείσα περιοχή.

Κονδυλώματα στην παλάμη

Ο λόγος για τον σχηματισμό είναι η διείσδυση του ιού των θηλωμάτων. Το παθογόνο μεταδίδεται με χειραψία ή όταν έρχεται σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια. Η θεραπεία των κονδυλωμάτων στην παλάμη του χεριού που είναι κατάφυτα σε μεγάλες ομάδες παρουσιάζει ορισμένες δυσκολίες. Τέτοια νεοπλάσματα είναι επιρρεπή σε υποτροπή και μπορεί να είναι επώδυνα και άβολα κατά τη διάρκεια της σωματικής εργασίας. Η εξάπλωσή τους διευκολύνεται από την αυξημένη εφίδρωση και την παραμέληση των προτύπων προσωπικής υγιεινής.

Τα επίπεδα κονδυλώματα μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα με καλαμπόκια, επομένως η σωστή διάγνωση είναι σημαντική για την αποτελεσματική θεραπεία. Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, ο γιατρός θα αποφασίσει πώς να απαλλαγεί από τα επίπεδα κονδυλώματα στα χέρια και ποιες μέθοδοι θεραπείας θα βοηθήσουν στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

γεροντικός

Ηλικιακά κονδυλώματα ή κερατώματα που σχετίζονται με την ηλικία εμφανίζονται σε ηλικιωμένους και ηλικιωμένους (μετά από 50 χρόνια). Μοιάζουν με κερατινοποιημένες χρωματισμένες πλάκες, η διάμετρος των οποίων μπορεί να φτάσει αρκετά εκατοστά. Το σχήμα τέτοιων σχηματισμών είναι επίπεδο ή κυρτό, η δομή είναι χαλαρή, καθώς οι ιστοί είναι κορεσμένοι με εκκρίσεις από τους σμηγματογόνους αδένες. Όταν αποξεσθεί, το επάνω στρώμα είναι εύκολο να αποκολληθεί, αφήνοντας μια αιμορραγική, φλεγμονώδη επιφάνεια από κάτω.

Σε αντίθεση με άλλα νεοπλάσματα, η εμφάνιση γεροντικών κερατωμάτων δεν έχει καμία σχέση με τον ιό των θηλωμάτων. Οι αναπτύξεις προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να μολυνθείτε με κονδυλώματα ηλικίας. Η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες και οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία πιστεύεται ότι είναι οι κύριες αιτίες των κερατωμάτων.

Κονδυλώματα ηλικίας στο δέρμα των χεριών

Πρώτα απ 'όλα, σχηματίζεται ένας λεκές στην επιφάνεια του δέρματος που πρακτικά δεν διακρίνεται από το χρώμα του δέρματος. Σταδιακά μεγαλώνει, παίρνει μια καφέ απόχρωση και ανεβαίνει πάνω από το δέρμα. Η εμφάνιση τέτοιων βλατίδων μοιάζει με δακτυλήθρα με αυλακώσεις στην κορυφή. Καθώς μεγαλώνει, ο σχηματισμός παίρνει ένα χαρακτηριστικό σχήμα πλάκας και καλύπτεται με κεράτινη στοιβάδα. Υπάρχουν αρκετές βούρτσες κρυμμένες κάτω από τα χαλαρά λέπια, τα οποία σχηματίζονται από το μπλοκάρισμα των τριχοθυλακίων.

Ο κύριος τόπος εντοπισμού των γεροντικών αναπτύξεων είναι τα ανοιχτά μέρη του σώματος (πρόσωπο, λαιμός, χέρια). Τις περισσότερες φορές, σχηματίζονται πολλαπλές πλάκες στο πίσω μέρος του χεριού. Χαρακτηρίζονται από μακροχρόνια ανάπτυξη, σε μεμονωμένες περιπτώσεις τέτοιοι σχηματισμοί εξαφανίζονται μόνοι τους. Σε άλλες περιπτώσεις, ο κερατόμος μπορεί να μετατραπεί σε κέρατο δέρματος - μια επώδυνη έκφυση σε σχήμα κώνου.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κονδυλώματα, των οποίων ο σχηματισμός δεν σχετίζεται με ιούς θηλωμάτων; Τα γεροντικά κερατώματα μπορεί να έχουν μεγάλη διάμετρο ή να σχηματίζουν μεγάλες ομάδες μικρών κονδυλωμάτων. Οι κυρτές σχηματισμοί καταστρέφονται εύκολα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κακοήθειας. Αυτά τα κονδυλώματα μπορεί να εξελιχθούν σε βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ή ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγχονται όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν με το νεόπλασμα.

Ένας δερματολόγος ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τα κονδυλώματα στα χέρια. Εάν βρείτε ύποπτους σχηματισμούς που αυξάνονται γρήγορα σε μέγεθος, αποχρωματίζονται, επώδυνοι ή αιμορραγούν, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό το συντομότερο δυνατό. Οι αμφίβολες αναπτύξεις πρέπει να αφαιρεθούν με επακόλουθη ιστολογική εξέταση του υλικού.

Διαγνωστικές μέθοδοι

Ένας εξειδικευμένος γιατρός μπορεί να κάνει μια προκαταρκτική διάγνωση με βάση την εμφάνιση του κονδυλώματος. Η οπτική εξέταση συμπληρώνεται με δερματοσκόπηση - τη μελέτη ενός νεοπλάσματος με ειδικό μεγεθυντικό. Σε υψηλή μεγέθυνση, η δομή της ανάπτυξης και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι σαφώς ορατά που καθιστούν δυνατή τη διάκρισή της από άλλους σχηματισμούς (μελαγχρωματικοί σπίλοι, θηλώματα, σμηγματορροϊκό κεράτωμα). Μια εξέταση αίματος για PCR θα βοηθήσει στην επιβεβαίωση της ιογενούς φύσης των νεοπλασμάτων.

Εάν υπάρχει υποψία κακοήθους εκφυλισμού, απαιτείται συμβουλή από ογκολόγο. Ο ασθενής παραπέμπεται για υπερηχογράφημα και σιασκόπηση, η οποία περιλαμβάνει σάρωση του σχηματισμού με ειδική φασματοφωτομετρική συσκευή. Αφού γίνει η διάγνωση, ο γιατρός θα επιλέξει ένα θεραπευτικό σχήμα ή θα αποφασίσει πώς θα απαλλαγεί πιο ριζικά από ένα κονδυλωμάτων στο δάχτυλο, στο χέρι ή σε άλλη περιοχή του άνω άκρου.

Κονδυλώματα στα χέρια: θεραπεία

Ο σχηματισμός κονδυλωμάτων συνδέεται στενά με τη μείωση της ανοσίας, επομένως η θεραπεία πρέπει να είναι ολοκληρωμένη για να απαλλαγούμε από τα κύρια προβλήματα. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να εμποδίσουμε τον πολλαπλασιασμό του ιού, να αφαιρέσουμε τις αυξήσεις, αλλά και να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων υποτροπών. Η ουσία των διαδικασιών θεραπείας είναι η χρήση αντιιικών φαρμάκων, σκληρών παραγόντων ή τεχνικών υλικού που αφαιρούν τα κονδυλώματα.

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων και θηλωμάτων με φαρμακευτική αγωγή

Στη θεραπεία κονδυλωμάτων ιογενούς φύσης, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες ομάδες φαρμάκων:

 • αντιιικά φάρμακα με τη μορφή χαπιών ή ενέσεων.
 • ανοσοτροποποιητικά φάρμακα που αποκαθιστούν τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Συμπλέγματα πολυβιταμινών.

Τα αντιιικά για εξωτερική θεραπεία πρέπει να περιλαμβάνονται στη σύνθετη θεραπεία. Τα συστατικά τέτοιων φαρμάκων διεισδύουν γρήγορα στο δέρμα και εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Η δοσολογία των φαρμάκων και το πρόγραμμα χορήγησης καθορίζονται από τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψη πιθανές αντενδείξεις, τον τύπο του ιού, τον επιπολασμό των νεοπλασμάτων και άλλες αποχρώσεις. Τα γεροντικά κερατώματα αντιμετωπίζονται με χειρουργική επέμβαση, κρυοθεραπεία ή ηλεκτροπηξία.

Οι θεραπείες για τα κονδυλώματα των χεριών, που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που διαβρώνουν και μουμιοποιούν τον ιστό των κονδυλωμάτων, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αφού συμβουλευτείτε έναν γιατρό στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε τα ακόλουθα φάρμακα:

Λύση με φελαντίνη

Είναι ένα αλκαλικό διάλυμα που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί κονδυλώματα, κάλους ή θηλώματα. Ο μηχανισμός δράσης είναι η καταστροφή της δομής του νεοπλάσματος μαζί με τη ρίζα, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Οι οδηγίες χρήσης για τα κονδυλώματα είναι απλές - πρέπει να εφαρμόσετε το διάλυμα που έχετε προηγουμένως στον ατμό σε ζεστό νερό στην ανάπτυξη με ένα ειδικό απλικατέρ. Συνιστάται η λίπανση του δέρματος με βαζελίνη ή βρεφική κρέμα για την προστασία του από χημικά εγκαύματα. Το γεγονός ότι το φάρμακο λειτουργεί υποδεικνύεται από μια αίσθηση καψίματος. Η επεξεργασία πρέπει να γίνεται επιλεκτικά εντός 3-5 ημερών. Το σκουρόχρωμο της περιοχής που έχει υποστεί θεραπεία υποδηλώνει συσσώρευση νεκρωτικού ιστού. Μέσα σε μια εβδομάδα, το κονδυλωμάτων πεθαίνει και πέφτει από μόνο του.

Πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε ανεπιθύμητες επιπλοκές.

σκούρα κονδυλώματα στα χέρια

Υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα για κρυοθεραπεία στο σπίτι. Η ουσία της μεθόδου είναι η κατάψυξη του ιστού των κονδυλωμάτων με την επακόλουθη νεκρώωσή του. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατό να απαλλαγούμε από χυδαία κονδυλώματα μεσαίου μεγέθους. Για να αφαιρέσετε το νεόπλασμα, πρέπει να εφαρμόσετε το φάρμακο έγκαιρα και να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς. Η υπό θεραπεία περιοχή γίνεται λευκή με ελαφρύ αίσθημα καύσου. Σύντομα το δέρμα στην υπό θεραπεία περιοχή κοκκινίζει και σχηματίζεται μια φουσκάλα στο σημείο των κονδυλωμάτων. Χρειάζονται 10 έως 14 ημέρες για να αφαιρεθούν εντελώς τα υπολείμματα. Σε αυτό το διάστημα, το κονδυλωμάτων μαζί με τη ρίζα θα πεθάνει και θα πέσει και το ανανεωμένο δέρμα θα παραμείνει στη θέση του.

Χειρουργικές μέθοδοι

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων στα δάχτυλα και σε άλλα μέρη των άνω άκρων με ριζοσπαστικές μεθόδους θεωρείται η πιο αποτελεσματική. Εξετάστε τις δημοφιλείς μεθόδους:

Ηλεκτροπηξία

Αυτή είναι μια μέθοδος αφαίρεσης νεοπλασμάτων χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό υψηλής συχνότητας που καίει τον ιστό των κονδυλωμάτων. Η ακτινοβολία κλείνει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο αιμορραγίας και μόλυνσης. Ένα τραύμα παραμένει στο σημείο του κονδυλώματος, το οποίο σύντομα καλύπτεται με κρούστα. Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για την αφαίρεση μικρών αυξήσεων.

Αφαίρεση κονδυλώματος στο χέρι με άζωτο

Τα μειονεκτήματα της ηλεκτροπηξίας είναι η πιθανότητα δημιουργίας ουλών και η αδυναμία αποστολής ανάπτυξης ιστού για ιστολογική εξέταση. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για την αφαίρεση γεροντικών κερατωμάτων. Για να αποφευχθεί ο επανασχηματισμός της συσσώρευσης, η βάση του κονδυλώματος καυτηριάζεται στο τέλος της διαδικασίας.

Κρυοκαταστροφή

Η ουσία αυτής της μεθόδου είναι η κατάψυξη των νεοπλασματικών ιστών με υγρό άζωτο. Δεν υπάρχει 100% εγγύηση ότι δεν θα εμφανιστούν μεταγενέστερες υποτροπές. Επομένως, μετά την αφαίρεση του παγωμένου κονδυλώματος, απαιτείται απόξεση - η πληγή καθαρίζεται από τα υπολείμματα νεκρωτικών μαζών και γίνεται προσπάθεια αφαίρεσης της βαθιάς ρίζας. Η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική, απλή και ανέξοδη, επιτρέπει την αφαίρεση των αυξήσεων από οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Στα μειονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα βλάβης σε υγιή ιστό σε περίπτωση τυχαίας επαφής με υγρό άζωτο.

Αφαίρεση με λέιζερ

Αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες, άνετες και ασφαλείς διαδικασίες που εγγυάται την απουσία υποτροπών και ανεπιθύμητων επιπλοκών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η δέσμη λέιζερ εξατμίζει τον παθολογικό ιστό στρώμα προς στρώμα και διεισδύει σε ένα επακριβώς καθορισμένο βάθος. Τα ακριβή όργανα διασφαλίζουν στοχευμένη δράση, η οποία εξαλείφει την πιθανότητα βλάβης στο υγιές δέρμα. Αυτή είναι μια αναίμακτη διαδικασία - η θεραπεία με λέιζερ πήζει τα αιμοφόρα αγγεία και απολυμαίνει το χειρουργικό πεδίο ταυτόχρονα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η απουσία επιπλοκών και υποτροπών, καθώς και μια σύντομη περίοδος αποκατάστασης. Εάν αποφασίζετε πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο δάχτυλο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και την ελευθερία από τον πόνο, τότε αυτή είναι η μέθοδος σας. Η χρήση λέιζερ εγγυάται την απουσία ουλών και αποτρέπει την περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης. Στη θέση του αφαιρεθέντος κονδυλώματος, θα παραμείνει μια μικρή κρούστα, η οποία θα πέσει μόνη της μετά από 7-10 ημέρες.

Χειρουργική ραδιοκυμάτων

Αυτή είναι η νεότερη μέθοδος στη μη επεμβατική χειρουργική. Είναι εντελώς ανώδυνο και γρήγορο - απαλλάσσεται από τα υπολείμματα μέσα σε λίγα λεπτά. Ταυτόχρονα, αποκλείει την ανάπτυξη αιμορραγίας, την πιθανότητα μόλυνσης και σχετικές επιπλοκές. Η ενέργεια των ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας εξατμίζει αμέσως τον ιστό και συγχρόνως χαράζει τα τριχοειδή αγγεία. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ του ηλεκτροδίου και της επιφάνειας του δέρματος. Η πρόσκρουση συμβαίνει σε ένα επακριβώς καθορισμένο βάθος, ο παρακείμενος υγιής ιστός δεν έχει υποστεί βλάβη. Η χρήση ενός μετρητή ραδιοφώνου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των υποτροπών καθώς η μόλυνση δεν μπορεί να εξαπλωθεί με αιματογενή οδό.

χειρουργική επέμβαση

Η κλασική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του κονδυλώματος καταφεύγει όταν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί μια μεγάλη ομάδα παθολογικών νεοπλασμάτων. Οι αυξήσεις αφαιρούνται με τοπική αναισθησία, με καλλυντικά ράμματα προσκολλημένα στα τραύματα. Εάν δεν υπάρχουν επιπλοκές, αφαιρούνται μετά από 10 ημέρες. Ο αφαιρεθείς ιστός πρέπει να σταλεί για ιστολογική εξέταση. Η γενική αντιική και ανοσοδιεγερτική θεραπεία χρησιμοποιείται για την πρόληψη υποτροπών κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης. Η περαιτέρω πρόγνωση και ο κίνδυνος υποτροπής εξαρτώνται από την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η θεραπεία οποιουδήποτε τύπου κονδυλωμάτων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ευνοϊκής έκβασης. Μην χάνετε χρόνο και περιποιηθείτε τον εαυτό σας Εάν εμφανιστούν νεοπλάσματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν δερματολόγο και να αποφασίσετε για την επιλογή της βέλτιστης μεθόδου θεραπείας.