Τι είναι ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της μόλυνσης είναι ότι για πολλά χρόνια δεν εκδηλώνεται, αλλά τελικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη της καλοήθους (θηλωμάτων) ή κακοήθεις (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας) παθήσεις των γεννητικών οργάνων.

Τύποι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι του ιού HPV. Τύπων είναι ένα είδος "υπο-είδη του ιού, που μπορεί να διαφέρουν. Τύποι χαρακτηρίζονται από αριθμούς, που έχουν ανατεθεί σε αυτούς, όπως ανοιχτή.

Μια ομάδα υψηλού κινδύνου ογκογόνων είναι 14 είδη: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68 (αυτοί οι τύποι σχετίζονται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας).

Επιπλέον, γνωστοί τύποι χαμηλού κινδύνου ογκογόνων (κυρίως 6 και 11). Οδηγούν στο σχηματισμό των κονδυλωματωδών αλλοιώσεων (μυρμηγκιές, θηλώματα). Θηλώματα που βρίσκεται στο βλεννογόνο του αιδοίου, του κόλπου, στην περιπρωκτική περιοχή, στο δέρμα των γεννητικών οργάνων. Σχεδόν ποτέ δεν γίνονται κακοήθεις, ωστόσο, να οδηγήσει σε σημαντικές καλλυντικές ατέλειες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Κονδυλώματα και σε άλλα μέρη του σώματος (χέρια, πόδια, πρόσωπο) μπορεί επίσης να προκληθεί από αυτούς τους τύπους του ιού, και μπορεί να έχουν διαφορετική προέλευση. Σε επόμενα άρθρα θα συζητήσουμε ξεχωριστά οι τύποι του HPV "υψηλού κινδύνου" και "χαμηλού κινδύνου".

Η μόλυνση με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων

Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αργά ή γρήγορα, μολύνονται με HPV, σχεδόν όλες οι γυναίκες: μέχρι και 90% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών θα αντιμετωπίσει αυτή η μόλυνση κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Αλλά υπάρχει μια καλή είδηση: οι περισσότερες περιπτώσεις (περίπου 90%) θα απαλλαγούμε από HPV, χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση μέσα σε δύο χρόνια.

Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία της λοίμωξης που προκαλείται από τον HPV στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή τη φορά είναι αρκετά για το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι εντελώς απαλλαγούμε από τον ιό. Σε αυτή την κατάσταση, HPV δεν θα φέρει οποιαδήποτε ζημιά στο σώμα. Δηλαδή, αν HPV ανακαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό, τώρα λείπει, είναι μια χαρά!

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί διαφορετικά άτομα με "διαφορετική ταχύτητα". Σε αυτό το πλαίσιο, η ταχύτητα του να απαλλαγούμε από τον HPV θα έχουν διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι ένας από τους εταίρους ανακάλυψε τον ιό HPV και το άλλο όχι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με HPV σύντομα μετά την έναρξη της σεξουαλικής ζωής, και πολλοί από αυτούς ποτέ δεν θα γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό HPV. Επίμονη ανοσία μετά από λοίμωξη δεν δημιουργείται, έτσι, ίσως εκ νέου μόλυνση, όπως η ίδια τον ιό, η οποία έχει ήδη συνάντηση, και άλλους τύπους του ιού.

HPV "υψηλού κινδύνου" είναι επικίνδυνη, επειδή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και ορισμένων άλλων μορφών καρκίνου. Άλλα προβλήματα με τον HPV "υψηλού κινδύνου" αιτίες. HPV οδηγεί στην ανάπτυξη της φλεγμονής του βλεννογόνου του κόλπου/τραχήλου της μήτρας, εμμηνορροϊκές παρατυπίες ή υπογονιμότητα.

HPV δεν επηρεάζει τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη. Παιδί HPV "υψηλού κινδύνου" δεν μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Διάγνωση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

Για να ελέγξετε για HPV υψηλού κινδύνου ογκογόνων έως και 25 ετών, σχεδόν ανούσιο (εκτός από εκείνες τις γυναίκες που νωρίς αρχίζει η σεξουαλική ζωή (μέχρι 18 ετών)), όπως αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να ανιχνεύσει τον ιό, η οποία σύντομα θα εγκαταλείψει το σώμα.

Μετά από 25 – 30 χρόνια να δοκιμαστεί νόημα:

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων
  • μαζί με την ανάλυση για Κυτταρολογικό (PAP – test). Εάν υπάρχουν αλλαγές στο τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ και HPV "υψηλού κινδύνου", μια τέτοια κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
  • μεγάλη η επιμονή του ιού HPV "υψηλού κινδύνου" κατά την απουσία του κυτταρολογική αλλαγές, επίσης, απαιτεί την προσοχή. Πρόσφατα έχει αποδειχθεί ότι η ευαισθησία του τεστ HPV στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου είναι μεγαλύτερη από την ευαισθησία της κυτταρολογικής εξέτασης σε σχέση με τον προσδιορισμό του ιού HPV (χωρίς Κυτταρολογίας), εγκεκριμένο ως μια ανεξάρτητη μελέτη για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Ρωσία, ωστόσο, συνιστάται ετήσια κυτταρολογική μελέτη, ως εκ τούτου, φαίνεται λογικό συνδυασμό αυτών των δύο μελετών.
  • μετά τη θεραπεία της δυσπλασίας/προ-καρκίνος/του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (όχι του HPV στην ανάλυση μετά τη θεραπεία είναι σχεδόν πάντα ενδεικτικό της επιτυχούς θεραπείας). Για τη μελέτη, πρέπει να αποκτήσετε ένα δείγμα από το κανάλι του τραχήλου της μήτρας (είναι δυνατόν να μελετήσει το υλικό από τον κόλπο, ωστόσο, διαλογής συνιστάται η λήψη υλικού από τον τράχηλο της μήτρας).

Ανάλυση πρέπει να λάβει:

  • 1 φορά ανά έτος (αν HPV "υψηλού κινδύνου" είχε προηγουμένως εντοπιστεί και ανάλυση εξετάζεται σε συνδυασμό με την κυτταρολογική εξέταση);
  • 1 φορά σε 5 χρόνια, εάν η προηγούμενη ανάλυση ήταν αρνητική.

Για να ελέγξετε για ογκογόνο HPV χαμηλού κινδύνου δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ. Αν θηλώματα, αυτή η ανάλυση δεν έχει νόημα στην αρχή (φορέας του ιού είναι δυνατό, η θεραπεία του ιού, οπότε τι να κάνει με το αποτέλεσμα της ανάλυσης είναι άγνωστο).

Αν το θήλωμα είναι, τότε:

  • πιο συχνά προκαλούνται από HPV;
  • για να αφαιρέσετε τους χρειάζεσαι, ανεξάρτητα από το, θα βρούμε και θα 6/11 τύπους ή όχι;
  • αν πάρουμε το δείγμα, απευθείας από θηλώματα, και όχι από τον κόλπο/τραχήλου της μήτρας.

Υπάρχουν τεστ για τον HPV διαφόρων τύπων. Αν ελέγχονται περιοδικά για HPV, να δώσουν προσοχή σε ό, τι ειδικά τα είδη που περιλαμβάνονται στην ανάλυση. Ορισμένα εργαστήρια να κάνει έρευνα για το 16 και 18 τύπος, άλλοι για όλα τα είδη μαζί. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε το τεστ, το οποίο θα προσδιορίσει τις 14 τύποι του ιού HPV "υψηλού κινδύνου" σε ποσοτική μορφή. Ποσοτικά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για να προβλέψει την πιθανότητα ανάπτυξης precancer και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Για να εφαρμόσετε αυτές τις δοκιμές στο πλαίσιο του καρκίνου του τραχήλου της πρόληψης και όχι ως ένα ανεξάρτητο τεστ. Ανάλυση του ιού HPV, χωρίς τα αποτελέσματα της Κυτταρολογικής εξέτασης (PAP test) που συχνά δεν επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Δεν υπάρχει καμία τέτοια ανάλυση, η οποία θα καθορίσει το "πάμε" ιών", είτε σε ένα συγκεκριμένο ασθενή ή όχι.

Θεραπεία του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

Δεν υπάρχει καμία ιατρική θεραπεία για τον HPV. Υπάρχουν θεραπείες για παθήσεις που προκαλούνται από τον HPV (θηλωμάτων, δυσπλασία, precancer, καρκίνο του τραχήλου της μήτρας). Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση χειρουργικών μεθόδων (cryocoagulation, λέιζερ, ραδιόφωνο μαχαίρι).

Όχι "βοηθοί" δεν σχετίζονται με τη θεραπεία του HPV και δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Κανένα από τα γνωστά φάρμακα δεν έχουν επαρκείς δοκιμές που έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Κάθε ένα από τα πρωτόκολλα/πρότυπα/συστάσεις αυτά τα φάρμακα δεν περιλαμβάνονται. Η παρουσία ή η απουσία του "διάβρωση" του τραχήλου της μήτρας δεν επηρεάζει τη θεραπεία του ιού HPV.

Αν ο ασθενής δεν έχει κανένα παράπονο, και όχι θηλώματα/αλλαγές του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης, και σύμφωνα με το PAP — test, όχι διαδικασίες για την επεξεργασία τους δεν είναι αναγκαία.

Μόνο που χρειάζεται να επαναλάβετε τη δοκιμή 1 φορά ανά έτος και για την παρακολούθηση της κατάστασης του τραχήλου της μήτρας (σε ετήσια βάση PAP — test, κολποσκόπηση). Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός δεν θα πάει μακριά από το σώμα τους. Αν δεν φύγουν, δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά η παρακολούθηση είναι απαραίτητη. Η θεραπεία των σεξουαλικών συντρόφων δεν απαιτείται (με την εξαίρεση των περιπτώσεων, όταν και οι δύο εταίροι έχουν HPV των γεννητικών οργάνων).

Πρόληψη της μόλυνσης με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων

Ανέπτυξε εμβόλια που προστατεύουν έναντι 16 και 18 τύποι του ιού HPV (ένα από τα εμβόλια που επίσης προστατεύει από 6 και 11). Τύποι HPV 16 και 18 είναι "υπεύθυνος" για το 70% του καρκίνου του τραχήλου περιπτώσεις, και ως εκ τούτου, η προστασία από αυτούς είναι τόσο σημαντικό. Εμβολιασμό ρουτίνας χρησιμοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ένα προφυλακτικό (δεν παρέχει 100% προστασία).