Πελματιαία κονδυλωμάτων

Πελματιαία κονδυλωμάτων — σκληρή και επίπεδη σχηματισμό πάνω στο δέρμα των ποδιών να είναι ελαφρώς αυξημένα πάνω από το επίπεδο, και καλύπτονται με ένα στρώμα των κερατινοποιημένων επιθήλιο. Η κύρια μέθοδος διάγνωσης της πελματιαία κονδυλωμάτων — dermatoskopiya. Η θέση των κονδυλωμάτων στα πέλματα οδηγεί σε μόνιμη βλάβη και να προκαλέσει πόνο, ενώ το περπάτημα. Για το λόγο αυτό, πελματιαία κονδυλώματα συχνά απαιτούν θεραπεία, αν και μπορεί να περάσει το δικό τους. Μέθοδοι αφαίρεσης περιλαμβάνουν κρυοθεραπεία, την εφαρμογή των electrocoagulation, αφαίρεση του ραδιο συσκευή ή λέιζερ.

πελματιαία κονδυλωμάτων

Γενικές πληροφορίες

Πελματιαία κονδυλώματα είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος και αντιστοιχεί περίπου στο 34% των κονδυλωμάτων. Η διάγνωση και η θεραπεία των κονδυλωμάτων δεν δερματολογίας. Η χρήση των παραδοσιακών μεθόδων να απαλλαγούμε από κονδυλώματα και αυτο φαρμακευτική αγωγή είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητες. Πελματιαία κονδυλωμάτων είναι βαθιά αφήνοντας την επιδερμίδα, ρίζα και ελλιπή αφαίρεση θα οδηγήσει σε νέα ανάπτυξη, κονδυλώματα, και ανεπιθύμητη βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό — η εμφάνιση των κονδυλωμάτων και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Αιτίες της πελματιαία κονδυλωμάτων

Θηλώματα, κονδυλώματα, και όλα τα είδη των κονδυλωμάτων (κοινές, επίπεδες, νηματοειδείς, πελματιαία) είναι της ίδιας φύσης — η προσβολή του οργανισμού από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω μολυσμένων κυττάρων του δέρματος (με την επαφή). Το πιο ευνοϊκό είναι το υγρό και ζεστό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, HPV λοίμωξη που εμφανίζεται συχνά σε πισίνες, σάουνες, λουτρά και γυμναστήρια. Όταν αρκετά ισχυρή για το έργο του ανοσοποιητικού συστήματος HPV στο ανθρώπινο σώμα παραμένει αδρανής και δεν παρέχει κλινικές εκδηλώσεις. Η ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγεί στην ενεργοποίηση του ιού και την εμφάνιση στο δέρμα των παραπάνω οντοτήτων.

Η ανάπτυξη της πελματιαία κονδυλώματα μπορεί να συμβάλει στην υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία) ή ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, άβολα παπούτσια, που προκαλεί συμπίεση ή την τριβή του δέρματος του ποδιού * οι διάφορες παραμορφώσεις του ποδιού (πλατυποδία, παραμορφωτικά οστεοαρθρίτιδα, αρθρίτιδα των μικρών αρθρώσεων του ποδιού), η ασθένεια, που οδηγεί σε διατάραξη των τροφικών ιστών του ποδιού (διαβήτη, κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, αθηροσκλήρωση, κ. λπ.), βλάβες του δέρματος των ποδιών.

Συμπτώματα της πελματιαία κονδυλωμάτων

Μια πελματιαία κονδυλωμάτων είναι μια σαφώς οριοθετημένη στερεά σφραγίδα στο πέλμα. Συχνά έχει ωοειδές ή στρογγυλό σχήμα και μέγεθος περίπου 1-2 cm Εκπαίδευση 1-3 mm προεξέχει πάνω από το Γενικό επίπεδο του δέρματος. Το χρώμα του δέρματος στην περιοχή της πελματιαία κονδυλώματα είναι συνήθως δεν αλλάξει, αλλά μπορεί να είναι ανοιχτό καφέ ή ροζ.

Η επιφάνεια του καρκίνου στην αρχή της εκπαίδευσης ομαλή. Με την πάροδο του χρόνου, είναι που καλύπτονται με τα στρώματα των κερατινοποιημένων επιδερμίδα γίνεται τραχιά και γίνεται γκρι και κίτρινο. Μερικές φορές στη μέση της πελματιαία κονδυλωμάτων χαρακτηρίζεται krateropodobnoe εμβάθυνση. Μαύρο-καφέ σημεία, τα οποία μπορεί συχνά να δει στην επιφάνεια του καρκίνου, που προκαλείται από trombirivaniem επιφανειακά τριχοειδή αγγεία.

Συνήθως, η πελματιαία κονδυλωμάτων είναι σποραδική. Η νέα θυγατρική των κονδυλωμάτων δείχνει ένα υψηλής δραστηριότητας του ιού. Πολλαπλά κονδυλώματα μεταδώσει ένα μωσαϊκό μοτίβο από την πληγείσα περιοχή του πέλματος, για το οποίο ονομαζόταν "μωσαϊκό κονδυλώματα."

Μπορεί να προκύψει ανεξάρτητα από την εξαφάνιση της πελματιαία κονδυλωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα των ποδιών δεν υπάρχει κανένα ίχνος. Αλλά πιο συχνά, λόγω των συνεχών τραυματισμών, η ανάλυση των κονδυλωμάτων δεν παρουσιάζεται. Δεν είναι οδυνηρό, από μόνη της, αρχίζει να προκαλέσει στον ασθενή σημαντική δυσφορία και ακόμη και οξύ πόνο που σχετίζεται με την τριβή και την πίεση κονδυλώματα στη σόλα του Παπουτσιού.

Διάγνωση της πελματιαία κονδυλωμάτων

Για την εμφάνιση της πελματιαία κονδυλωμάτων συχνά μοιάζει με ένα κάλο ή περιοχή του δέρματος υπερκεράτωση. Για να το διακρίνει από αυτούς τους σχηματισμούς μπορεί να είναι μόνο μια επαγγελματική δερματολόγο. Αυτό είναι dermatoskopiya. Για την καλύτερη μελέτη της εκπαίδευσης ο γιατρός προ-παραγωγή ξύνοντας τα κορυφαία στρώματα του νεκρού δέρματος επιθήλιο. Η έλλειψη δέρμα μοτίβο στην επιφάνεια του σχηματισμού και της αναγνώρισης από το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της "θρόμβωση των τριχοειδών αγγείων" μιλάει υπέρ της πελματιαία κονδυλωμάτων. Τα θετικά αποτελέσματα της PCR με τα διαγνωστικά εργαλεία για τον HPV επιβεβαίωση inficirovannost του ασθενούς.

Για να προσδιορίσετε το βάθος της βλάστησης της πελματιαία κονδυλωμάτων, ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί υπερήχου των βλαβών του δέρματος. Αν υποψιάζεστε ότι τα κακοήθη φύση της εκπαίδευσης διαβούλευση δερματολογία Ογκολογίας. Η ανίχνευση των παραμορφώσεων και παθήσεων του ποδιού, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε podologa.

Podoshvennuyu κονδυλωμάτων differencebut με keratodermiei πέλματα και στις παλάμες, σύνδρομο Raytera. Μικρότερες οντότητες που δεν κωνικό και επίπεδη σχήμα, ένα σύμπτωμα της "θρόμβωση των τριχοειδών αγγείων" και η απουσία φλεγμονώδεις αλλαγές σε όλο τον κερατινοποιημένων στρώματα επιτρέπουν να διακρίνει μια κρεατοελιά από podoshvennuyu keratodermii. Palmar-πελματιαία sifiloidy έχουν κάποιες ομοιότητες με μια πελματιαία κονδυλωμάτων. Από το τελευταίο διακρίνονται από πολλαπλές, ανώδυνη και χαρακτηριστική ρύθμιση με τη μορφή των δακτυλίων ή τόξα, θετική RPR τεστ για σύφιλη.

Θεραπεία της πελματιαία κονδυλωμάτων

θεραπεία της πελματιαία κονδυλωμάτων

Πελματιαία κονδυλωμάτων αφαίρεσης περιπλέκεται από την βαθύτερη από ό, τι άλλα είδη των κονδυλωμάτων αυξάνονται dermis. Για το λόγο αυτό, η εφαρμογή των electrocoagulation, για παράδειγμα, δεν είναι πάντα κατάλληλος για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα. Η εφαρμογή της είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση των ρηχών θέση της πελματιαία κονδυλωμάτων και είναι συχνά περιπλέκεται από το σχηματισμό σημαδιών.

Δίνει καλά αποτελέσματα με κρυοχειρουργική κονδυλώματα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις δεξιότητες του γιατρού, όπως η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει στην επούλωση του τραύματος με ουλές, και πολύ ρηχά — σε επανάληψη των κονδυλωμάτων. Μετά τη θεραπεία με υγρό άζωτο στο χώρο των κονδυλωμάτων παραμένει κυψέλη, η οποία δεν μπορεί να είναι κακό, μέχρι την επούλωση (περίπου 7 ημέρες). Αφαίρεση με λέιζερ δίνει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το βάθος της επιρροής το πιο βέλτιστο τρόπο. Αφαίρεση των κονδυλωμάτων με λέιζερ είναι γρήγορη και ανώδυνη, και η θεραπεία διαρκεί μερικές ημέρες.

Για την αφαίρεση των πελματιαία κονδυλώματα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο ραδιο κυμάτων μέθοδος κατά την οποία η κονδυλωμάτων είναι κομμένα από το ραδιόφωνο με ένα μαχαίρι. Την ίδια στιγμή καυτηριασμό των αγγείων, η οποία εμποδίζει την αιμορραγία και τη διείσδυση του ιού των κονδυλωμάτων στο αίμα. Η χειρουργική εκτομή είναι κατάλληλο για την πελματιαία κονδυλωμάτων του μεγάλου μεγέθους. Διεξάγεται σε ένα συμβατικό νυστέρι με τοπική αναισθησία και μπορεί να είναι περίπλοκη από ουλές.

Πρόληψη της πελματιαία κονδυλωμάτων

Πρωτογενής πρόληψη της πελματιαία κονδυλωμάτων είναι για την πρόληψη της μόλυνσης με τον HPV. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην υποχρεωτική χρήση ατομικών παπούτσια σε δημόσια λουτρά, πισίνες και τα λουτρά. Εξίσου σημαντικό, ειδικά για τα άτομα με παθήσεις των ποδιών, έχει την σωστή φροντίδα του δέρματος σταματά: τακτικό πεντικιούρ, απολέπιση των ποδιών και την επεξεργασία τους razmyagchayuschimi σημαίνει.

Ασθενείς με δυσμορφία των ποδιών είναι απαραίτητη για να χρησιμοποιήσετε ορθοπεδικά πέλματα, το ορθωτικός συσκευές εκφόρτωσης διορθωτές. Όταν η υπερβολική εφίδρωση στα πόδια, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα παπούτσια από φυσικά υλικά και τη χρήση ξήρανση εργαλεία. Όταν στεγνώσει, και ρωγμές στο δέρμα των πελμάτων τις απαραίτητες θρεπτικές και ενυδατικές κρέμες, φάρμακα λουτρό ποδιών.

Δευτερογενής πρόληψη της πελματιαία κονδυλωμάτων έγκειται στο ραντεβού μαζί με την αφαίρεση κονδυλωμάτων, αντι-ιικά και ανοσο-διορθωτές.