HPV – τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων λοίμωξη.

papillomavirus

Τι είναι το HPV;

Γεννητικών HPV λοίμωξη είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Ο αιτιολογικός παράγοντας του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων λοίμωξη - τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων είναι μια ομάδα από ιούς, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 100 διαφορετικούς τύπους. Περισσότεροι από 30 τύποι του HPV μεταδίδονται σεξουαλικά και να μολύνει τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό των ανδρών και των γυναικών.

Η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν μολυνθεί δεν γνωρίζουν την ασθένεια δεν έχουν κλινικές εκδηλώσεις και, επιπλέον, μπορεί αυθόρμητα να ανακάμψει.

Μέρος αυτών των ιών ονομάζονται ιοί "υψηλό κίνδυνο καρκινογένεσης", μπορούν να προκαλέσουν προκαρκινικές αλλοιώσεις των γεννητικών οργάνων. Πρόσφατες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει σημαντικό ρόλο του HPV στην ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Υψηλού κινδύνου HPV, επίσης, παίζουν ρόλο στον καρκίνο του αιδοίου, κόλπου στις γυναίκες και ο καρκίνος του πέους στους άνδρες. Σε ιούς υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 53, 56, 58, 59, 68, 69 τύποι – αυτοί οι τύποι του HPV είναι υπεύθυνοι για το 95-98% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Προκαλούν την αύξηση των ανώμαλων κυττάρων, η οποία είναι συνήθως επίπεδη και σχεδόν αόρατο κατά τη διάρκεια της κανονικής επιθεώρησης σε σύγκριση με καλοήθη κονδυλώματα που προκαλούνται από τον ιό χαμηλού κινδύνου 6, 11 είδη. Καλοήθεις κονδυλωματωδών αλλοιώσεων που εμφανίζονται μετά από 2 – 6 μήνες μετά τη μόλυνση. Σχετικά με την ανάπτυξη της προκαρκινικές ή καρκινικές αλλαγές που σχετίζονται με τη μεταφορά των υψηλού κινδύνου HPV παίρνει χρόνια και συχνά υπάρχει μια αυθόρμητη θεραπεία HPV.

Η λοίμωξη είναι πιο συχνή στις ηλικίες των 15 και 40 και επηρεάζει εξίσου γυναίκες και άνδρες. 50 χρόνια ζωής, περίπου το 80 τοις εκατό των γυναικών θα αποκτήσει μια HPV λοίμωξη.

Περίπου το 50-75% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό HPV στη διάρκεια της ζωής τους, και στις περισσότερες περιπτώσεις, η μόλυνση δεν προκαλεί νόσο και αυθόρμητη θεραπεία.

Περίπου το 90% των ανθρώπων με HIV λοίμωξη, επίσης, HPV λοίμωξη.

Πώς HPV

Οι ιοί του ανθρώπινου θηλώματος που μολύνουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν έχουν ορατά συμπτώματα της νόσου και επομένως είναι φορείς του ιού HPV δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους λοίμωξη, και μπορεί να μολύνει τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Μερικές φορές, μια μολυσμένη μητέρα μπορεί να μολύνει το νεογέννητο κατά τον τοκετό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη λεγόμενη θηλωμάτωση λάρυγγα νεογνά.

Εκδηλώσεις της λοίμωξης

Τα περισσότερα μολυσμένα άτομα δεν το γνωρίζουν. HPV προκαλεί συχνά χωρίς εκδηλώσεις από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή προκαρκινικές αλλαγές που συμβαίνουν στον τράχηλο, το αιδοίο, τον πρωκτό ή το πέος. Πολύ σπάνια, οι αλλαγές αυτές να πάτε άμεσα με τον καρκίνο. Από τη μόλυνση για την ανάπτυξη της σοβαρή δυσπλασία χρειάζονται κατά μέσο όρο 20 χρόνια. Οι περισσότερες γυναίκες ανακτήσει αυθόρμητα μέσα σε 9 – 15 μήνες από τη μόλυνση. Η κύρια εκδήλωση της λοίμωξης HPV – κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων (προκαλούνται από τους τύπους HPV 6 και 11 τύπος) - μαλακό warty εκπαίδευση σε σύντομο λεπτό στέλεχος, που μοιάζει με κουνουπίδι ή cockscomb με μια διαφορετική θέση (το κεφάλι του πέους, το πέος, μικρά και μεγάλα χείλη του αιδοίου, κόλπου, τραχήλου της μήτρας, τον πρωκτό). Τα κονδυλώματα εμφανίζονται μετά από 2 – 6 μήνες μετά τη μόλυνση. Ορατά κονδυλώματα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.

Διάγνωση της λοίμωξης

Η διάγνωση των κονδυλωμάτων είναι με βάση την επιθεώρηση. Διαγνωστικά υψηλό κίνδυνο καρκινογένεσης HPV και τις σχετικές αλλαγές, ένα πιο δύσκολο έργο. Με βάση τη διάγνωση των προκαρκινικών παθήσεων του τραχήλου της μήτρας για πολλά στάθηκε κυτταρολογική παπανικολάου (παπ κάτω από ένα μικροσκόπιο). Ωστόσο, έχει κάποιες σημαντικές ελλείψεις – πολυπλοκότητα, χαμηλή ευαισθησία και την υψηλή συχνότητα της απροσδιόριστα αποτελέσματα. Η Αμερικανική Επιτροπή του FDA (Επιτροπή για την ιατρική και τα τρόφιμα) έχουν εγκρίνει τη μελέτη του ιού HPV με την αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης - PCR, που μπορεί να ανιχνεύσει 13 υψηλού κινδύνου τύπους του HPV. PCR HPV, για να έχει υψηλή ευαισθησία, είναι απλή στην εφαρμογή της. Κοινή χρήση της κυτταρολογικής και PCR δοκιμές μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα της διάγνωσης, η αυξημένη ευαισθησία 99 – 100%. Είναι σημαντικό ότι η αναγνώριση των υψηλού κινδύνου HPV παρουσιάζεται πολύ πριν την εμφάνιση του προκαρκινικές αλλαγές των βλεννογόνων.

PCR μελέτη των υψηλού κινδύνου HPV συνιστάται:

  • - Ως κύρια μέθοδο εκτός από την Κυτταρολογία για γυναίκες 30 ετών και άνω.
  • Για να επιλύσετε αμφισβητήσιμη Κυτταρολογία.
  • - Ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για δυσπλασία ή καρκίνο.
  • - Στο πρώτο στάδιο της διάγνωσης για τις χώρες όπου κακώς οργανωμένη έρευνα για τη λοίμωξη από τον HPV.
  • - Για τους άνδρες έρευνα.

Είναι δυνατόν να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια;

Διάγνωση και θεραπεία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών θα πρέπει να πραγματοποιείται σε μια εξειδικευμένη κλινική – κλινική με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη γρήγορη και ακριβή διάγνωση.

Ειδικά φάρμακα κατά του ιού HPV, σήμερα όχι. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων, αλλά η νόσος μπορεί να επιστρέψει, επειδή ο ιός παραμένει στο ανθρώπινο σώμα. Οι υποτροπές είναι δυνατόν στο 25% των περιπτώσεων μέσα σε 3 μήνες μετά τη θεραπεία. Στη θεραπεία των κονδυλωμάτων απαιτείται επιθεώρηση των σεξουαλικών συντρόφων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HPV και δεν έχουν ορατά σημάδια της νόσου.

Θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων είναι να χρησιμοποιήσουμε τις χημικές, φυσικές και άλλες μέθοδοι, με στόχο να αλλάξει η δομή της πληγείσες περιοχές των βλεννογόνων, καθώς και η χρήση των ναρκωτικών τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο μέλλον, χρειάζεται ετήσια Κυτταρολογία και HPV αποφασιστικότητα με την αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ του HPV και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Μόνο τα γεγονότα:

  • Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, υψηλού κινδύνου είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  • Σε περιπτώσεις σοβαρής δυσπλασίας (προ-καρκινικά) και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας HPV ανιχνεύεται σε σχεδόν 100% των περιπτώσεων.
  • Ο HPV συνδέεται με 250 φορές αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης σοβαρή δυσπλασία.
  • Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι η 1η αιτία της γυναικείας θνησιμότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
  • Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας καταλαμβάνει τη 2η θέση μετά τον καρκίνο του μαστού μεταξύ των γυναικών στον κόσμο – 250 χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο.
  • Κάθε χρόνο στη Ρωσία 300 12 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και πάνω από 6 χιλιάδες ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο.
  • Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η μέση ηλικία των περιπτώσεων μειώθηκε από 58 έως 55 ετών.
  • Σε γυναίκες έως 29 ετών η επίπτωση έχει αυξηθεί 2 φορές.
  • Υψηλού κινδύνου HPV προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο 100% των περιπτώσεων, ο καρκίνος του πρωκτού – 90%, ο καρκίνος του κόλπου και του αιδοίου – 40% του καρκίνου του πέους, – 40% στοματοφαρυγγικά καρκίνου στο 12% των περιπτώσεων.
  • Η Αμερικανική αντικαρκινική εταιρεία προέβλεψε το 2004, περίπου 10 520 γυναίκες θα αναπτύξουν διηθητικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και για 3 900 γυναίκες θα πεθάνουν από την ασθένεια. Η πλειοψηφία των γυναικών με επιθετικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας δεν έχει περάσει η σωστή εξέταση για HPV λοίμωξη.

Πρόληψη της μόλυνσης

Ο πιο σίγουρος τρόπος για την πρόληψη των γεννητικών HPV λοίμωξη είναι να απέχουν από οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο.

Μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις με την τακτική σεξουαλικό σύντροφο δεν παρέχει 100% εγγύηση έναντι της λοίμωξης από HPV. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί χωρίς ειδικές εξετάσεις, αν μολυνθεί προς το παρόν, το σεξουαλικό σύντροφο.

Αρσενικά προφυλακτικά λατέξ, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Συμπτώματα όπως πόνος ή δυσάρεστες αισθήσεις κατά την ούρηση, ασυνήθιστο εξάνθημα, απαλλαγή είναι ένα σήμα για να σταματήσει η σεξουαλική επαφή και η άμεση εξέταση σε μια εξειδικευμένη κλινική. Αν ο ασθενής έχει ανακαλύψει ένα STI, πρέπει να ενημερώνουν τους ερωτικούς συντρόφους, έτσι ώστε να περάσει επίσης μια πλήρη εξέταση και την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών και να αποτραπεί η εκ νέου μόλυνση.